succesvolle werving & selectie

klantcase Rensen Regeltechniek

Home » Klantcases » Klantcase Rensen Regeltechniek

Een succesvolle werving & selectie van technische professionals

Hoe een succesvolle samenwerking tussen Rensen Regeltechniek en Primatch HR Groep leidt tot de aanname van intrinsiek gemotiveerd personeel.

Technische professionals gezocht

Het vinden van geschikte kandidaten voor technische functies is vandaag de dag een grote uitdaging, vooral als het gaat om technische medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de helpdesk en projectmanagement. Dit is waar Primatch HR Groep in beeld kwam bij Rensen Regeltechniek om te helpen bij het werven en selecteren van twee technische professionals die perfect geschikt zijn voor de rollen van helpdeskmedewerker en projectleider meet- en regeltechniek.  

Match met de bedrijfscultuur

De eerste stap in het wervingsproces was het vaststellen van de belangrijkste vaardigheden en competenties die vereist waren voor elk van de functies gedurende de uitgebreide analysefase. Met deze informatie in handen konden wij gericht de te werven doelgroep in kaart brengen, zodat kandidaten met de juiste achtergrond en ervaring werden bereikt gedurende de werving.

Voor de rol van technisch helpdesk medewerker werd een kandidaat geworven met uitstekende communicatie- en probleemoplossende vaardigheden, klantgerichtheid en met een sterk technisch inzicht. Voor de rol van projectleider was het van belang dat de kandidaat goed kon samenwerken met anderen, sterk was in plannen en organiseren, en beschikte over uitgebreide kennis van projectmanagement en een technische opleiding en achtergrond.

Na het vaststellen van de belangrijkste vaardigheden en competenties gedurende de analysefase werden diverse kanalen gebruikt om potentiële kandidaten te bereiken, zoals vacaturesites, sociale media, cv-databanken binnen de technische sector en LinkedIn Recruiter. Het gebruik van deze diverse kanalen zorgde ervoor dat een breed scala aan kandidaten werd bereikt.

De 2 wervingscampagnes hebben tientallen kandidaten opgeleverd. Zij werden door middel van meerdere telefonische en persoonlijke gesprekken beoordeeld op hun kwalificaties en motivatie. Tijdens deze gesprekken werd gekeken naar de ervaring van de kandidaten, hun motivatie en passie voor regeltechniek, en of hun persoonlijkheid en werkstijl zouden passen binnen de bedrijfscultuur en DNA van Rensen Regeltechniek.

Succesvolle werving van technische profielen

Uiteindelijk resulteerde dit in twee succesvolle werving- en selectietrajecten voor de rollen technisch helpdesk medewerker en projectleider meet- en regeltechniek. De nieuwe collega’s voor deze rollen waren intrinsiek gemotiveerd en voelden zich aangetrokken tot het DNA van Rensen Regeltechniek. Bovendien hadden ze aantoonbare ervaring en kennis in hun vakgebied. De nieuwe medewerkers pasten ook goed binnen het team en waren in staat om snel hun rol te vervullen en bij te dragen aan de algehele bedrijfsprestaties.

JUISTE RECRUITMENTPARTNER

De intensieve samenwerking tussen Primatch Partner Gianni en Rensen Regeltechniek resulteerde in een succesvolle werving en selectie van twee technische professionals, die zich snel konden aanpassen en waardevol konden bijdragen aan de bedrijfsprestaties. Dit onderstreept het belang van gerichte werving en selectie en het belang van het hebben van de juiste partner in het recruitmentproces die vinden én binden hoog in het vaandel heeft staan.

  • 2 wervingscampagnes met een time-to-hire van 2 maanden
  • 3215 unieke views
  • 39 kwalitatieve sollicitanten
  • 2 nieuwe collega’s

 

“Ik heb Gianni leren kennen als een betrokken en sociale partner voor ons recruitmentproces. Gianni neemt de tijd voor je en communiceert op een prettige manier en betrekt je goed bij de zoektocht. Op deze manier voelt het echt als samenwerken met een interne collega. Daarnaast weet Gianni de kandidaten succesvol te bereiken door het persoonlijk te maken.

Sjors Boddingius

Afdelingsmanager Projectuitvoering, Rensen Regeltechniek

Wij toveren geen kandidaat uit de hoge hoed,
maar wij helpen jou om de juiste personen op de juiste manier
te bereiken, te werven, te beoordelen en te selecteren.