focus op
strategie

klantcase evers kassasystemen

Home » Klantcases » Klantcase Evers Kassasystemen

it-talent vinden in een krappe arbeidsmarkt

Evers Kassasystemen uit Den Bosch is een echt mkb-familiebedrijf. Ze werken in een klein en hecht team en leveren kassasystemen en betaaloplossingen aan onder andere bakkerijen, horeca en de retail. De cultuur bij Evers Kassasystemen is persoonlijk, toegankelijk en servicegericht. Naar elkaar en naar relaties.

IT-professionals gezocht

Voor het supportteam zocht Evers Kassasystemen een (junior) medewerker. Uiteraard met de juiste kwalificaties, maar er moest ook een klik zijn met het bestaande team. Hoe vind je een nieuwe kracht op een zeer krappe en competitieve arbeidsmarkt? Junior IT-professionals worden aan de lopende band benaderd met aantrekkelijke aanbiedingen. Ze hebben dus veel keuze. Hoe spring je er tussenuit?

 

Wervingsplan opstellen

Een goed begin is het halve werk. Daarom was onze eerste stap het opstellen van een gedegen wervingsplan. Ook creëerden we een persona. Wie is die ideale kandidaat eigenlijk? Op basis van deze persona schreven we de vacaturetekst. De cultuurwaarden van Evers Kassasystemen en hun USP’s als werkgever speelden ook een belangrijke rol. De kandidaat wil weten: wat maakt dit bedrijf anders dan de rest? Waarom zou ik hier willen werken?

Op naar de volgende fase: de uitvoering van het wervingsplan. We verspreidden de vacature op relevante sociale media en op andere online platforms waar de doelgroep aanwezig was. Ook gingen we zelf op zoek naar kandidaten die pasten in het zoekprofiel. Hen benaderden we proactief, uit naam van Evers Kassasystemen. Daarbij zorgden we voor een persoonlijke boodschap, geen standaard teksten. Uit ervaring weten we dat dat de aandacht trekt van potentiële kandidaten. Deze aanpak resulteerde in 4 sollicitaties.

 

Hoera, een nieuwe collega

  • 8.000+ views
  • 1.100 bezoekers vacaturepagina
  • 14 spontane sollicitaties
  • 4 sollicitaties door proactieve benadering
  • 4 gesprekken met kandidaten
  • 1 nieuwe collega

“De recruitmenttrajecten zijn professioneel, persoonlijk en afgestemd op de cultuurwaarden en behoeften van onze organisatie.

Lars Evers

Eigenaar, Evers Kassasystemen

Wij toveren geen kandidaat uit onze hoge hoed, maar wij ondersteunen je om de juiste personen op de juiste manier te bereiken, te werven, te beoordelen en te selecteren.